Neden Nasyonal Sosyalist'im

13 Temmuz 2018 Cuma

Neden Nasyonal Sosyalist'im..
Bu zamana kadar bizlere Alman milliyetçiliği gibi ithamlarda bulunanlara ithafen yazılmıştır.

1. Dünya savaşı bitmiş. Almanya büyük bir ekonomik krizde.Savaş şartlarında kaybetmiş ve Versay anlaşmasını imzalamak zorunda kalmışlardı. Savaş tazminatı o kadar çoktu ki Almanlar bir gecede devülazyona uğradılar ve borçlarını ödeyemediler. Enflasyon rekorları kırmış artık bir kg şeker almak için 5kg ağırlığında para harcamak gerekiyordu. Almanya'nın demir yatağı REN bölgesi gitmiş diğer önemli bölgeleri de paylaşılmıştı. Almanya 90 milyon nüfüsü olmasına rağmen 100k'dan fazla ordu yetiştiremiyor ülkede kömünistler sürekli grevlere giriyor yahudi medyası da ateşi körüklüyordu..

Tüm Avrupa cephesi Almanya'ya cephe almıştı.
Sonra 1. Dünya savaşında cephede bir onbaşı olan genç Nazi partisinin başına geçti. Sokaklarda SA milisleri kızıllara kan kusturuyor halkı milliyetçi cepheye çekmeye çalışıyorlardı.

Sene 1924..Nazi partisi meclise giriyor.. Yüzde 6.5 oy ile mecliste 13 koltuk kazanıyorlar ama yeterli değil.
Ülkenin kızıllara teslim olmaması gerektiğini düşünen Hitler, Birahane Darbesi ile 600 milisi ile Berlin'e yürüyor..
Dava arkadaşı, manevi babası güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada kollarında can veriyor.
Esir düşüyorlar.
10 yıl hapsi isteniyor. Ama zindanlar dar geliyor, halkın baskısı ile dışarı çıkıyor.
Yılmıyor. 1930 seçimlerinde oy oranı yüzde 18'e 1934'de ise 43'e yükseliyor. Ne bir darbe, ne uzun yürüyüşler. Onlar marşlar ile halk ile birlikte iktidara yürüyorlar..
Sovyetler durumdan rahatsız.
Sovyet desteği alan kömünist parti üyelerine bağlı bir kızıl meclisi yakıyor.
Ülke ayaklanıyor, kömünistler son kez de olsa greve gidiyorlar.
Devlet başkanı Hiddenburg  tedirgin. O kadar korkuyor ki kömünizm ile mücadele için Hitler'i başbakan seçiyor.
Hindergurg vefat etti!
Alman soylusu olan Hindenburg vefat ediyor ve bunu fırsat bilen kömünist parti ülkeyi erken seçime sokmayı istiyor. Ama olamaz! Yüzde 43'lük bir oy alan parti ülkeyi kömünistlere teslim edemez!
Tüm yetkileri kendinde toplamak için meclise  yasa önerisi sunuyor. Ama meclisin 4/3'ü buna destek vermek zorunda. NSAİP yeterli koltuk sayısına sahip değil. Oylamanın yapılacağı sabah SA subayları meclisin önünü mesken tutuyor. Kömünist vekillere aman vermeyen SA milisleri meclise kızıl sokmamakta diretiyor. O anlarda ise Hitler "Führer" seçiliyor.
İlk işi Versay anlaşmasını yırtıyor sonrasında ise şunları ulusun özgürlüğünü kazanması gerektiğini ve bunu da Atatürk'ün Sevr'i yırttığı gibi yapacaklarını söylüyor. .

Kitabının 602. sayfasında ise Türkiye hakkında şunları söylüyor. "Bizim amacımız dünyayı Nazi egemenliği altına almak ama ben Türkiye ile hiç bir zaman düşman Olmayacağım.Yani, dünyada savaşmayacağım tek ülke Türkiye'dir."
Tarihçi Stefan Ihrig ise Hitler'in Atatürk Hayranlığı adlı kitabında şunları söylüyor." * Hitler, iktidara yükselirken İtalyan diktatör Benito Mussolini’yi değil, Atatürk’ü örnek aldı. Öyle ki, Türkiye’yi kendisinin ‘parlayan yıldız‘ı olarak görüyordu."


Tarih 10 Şubat 1937, Yer Münih. Hitler kendisinin propaganda bakanı Goebbels ile birlikte Nazilerin resmi heykel traşlarından biri olan Josef Thorak'ın atölyesini ziyaret ediyor. Arkadaki büste iyi bakın. Şanlı Atam'ızın büstü tüm ihtişamı ile orada duruyor. Atatürk'ün heykeli karşısında eğilen Hitler aynı heykeli Berlin'e dikiyor!
Hitler'in yakın dostu ve resmî fotoğrafçısı Heinrich Hoffmann hatıralarında şöyle diyor: "Çok sevmesine rağmen bir Balkanlı eşkıyaya benzediği şortlu fotoğrafını görünce bütün saygısını kaybettiği Mussoloni'ye rağmen, Atatürk'e hayrandı ve Thorak'ın yaptığı Atatürk büstü, bağrına bastığı birkaç eşyasından biriydi."


Tarih 30 Ekim 1933. Bu kez yer Berlin Tiergarten Caddesi. SA milisleri ve Hitler Gençliği yağmurun altında dizilmişlerdi. Tören büyüktü ama bu tören bir nazi resmi töreni değildi. Dizildiği yerin karşısında ise Türk büyükelçiliği vardı. Orada gündüz 11!den gece yarısına kadar sürecek "ONUR NÖBETİ" ise Türkiye Cumhuriyet'inin 10. yıl kutlamaları. Tören kıtasını SA kurucusu Ernst Röhm denetliyor. Birazdan büyükelçiliğe girecek ve svatiskalı çiçeğini büyükelçimize sunacak ardından ikisi  birlikte balkona çıkıp önce marşımızı sonra da Nazilerin Horn Wessel Song marşını dinleyeceklerdi. Daha sonra da büyük hayran olduğu Atatürk ile Ankara'da buluşacaktı.



Birkaç ay sonrası. Tarihler 19 Nisan 1934. Berlin'de bütün bayraklar yarıda. Resmi yas ilan edilmiş. Kim bu ölen? . Kapatılan caddeden askerlerin arasında top arabasında geçen cenazeyi halk Nazi selamıyla uğurluyor. Cenazenin arkasında Hitler'in kabinesi, generalleri, yakın adamları tam kadro yürüyor. Tek tuhaflık tabutun üzerindeki Türk bayrağı. Büyükelçilik'ten tren garına taşınan cenaze Türkiye Büyükelçisi Kemalettin Sami Paşa'ya ait. Paşa, Atatürk'ün "yarın cumhuriyeti kuruyoruz" dediği birkaç kişiden, İstiklal Harbi komutanlarından biriydi. O yüzden 1925'te Şeyh Said ayaklanmasını bastırma görevini de ona vermişti. Tabii, "ayaklanma acımasızca bastırılacak, Kürtler silahsızlandırıp, çoğunluk oluşturmayacak şekilde ülkeye dağıtılacak"tan oluşan üç maddelik planını da kabul ederek. Hitler'le randevusuz görüşebilen tek büyükelçi olan paşa bir trafik kazasında hayatını kaybedince böyle görkemli bir resmî törenle Türkiye'ye uğurlandı.  Aynı büyükelçimiz Nürenberg Mitinglerini Hitler'in protokolunda izleyen tek Alman dışı bürokrattı.

Sonraki dört buçuk yıl boyunca, muhafazakar Kreuzzeitung gazetesinde Türkiye hakkında tam 2 bin 200 parça haber veya analiz yayımlandı.
Hitler'in ben ölürsem benim yerime Rudolf Hess geçsin dediği Amiral, zamanında Yavuz ve Midilli zırhlılarında görev yapmış eşi ile çamlıca'da flörtleştiğini kitabında yazmıştı.
Hitler gençliği sokaklarda Türk bayrağı taşıyordu.
Bu bizim onlara verdiğimiz ilham ve cesaretimizdi. Onların fikir babası ulusal bağımsızlığımızın sembölü ve Mustafa Kemal Atatürk'tü.
 Nazi bağlantılı Heimatland gazetesi, 1 Eylül-15 Ekim 1923 arasında sayfalarının sekizde birini Atatürk’e ayırdı.
Genç Türkiye Devleti ile Genç Alman devleti arasında dostluk rüzgarları esiyordu.

Hitler Türkiye'deki Pantürkizm haraketlerini destekledi. Hüseyin Nihal Atsız gibi isimlere özel hediyeler gönderdi. Irkçılık davasında arkamızda yabancı bir güç vardı iddiaları dolaştı.
Almanya sanıldığı gibi Türklere düşman olmamıştır. O sıralar Sovyetler bizden Kars ve Ardahan'ı isteyip gerekirse savaşırız dediği zaman Atatürk'ten önce tepkiyi Hitler koymuş ve Atatürk'e yanındayız demişti. Atatürk öldüğünde üst düzeydeki nazi bürokratlar gözleri yaşlı bir şekilde Atatürk'ü sonsuzluğa uğurladılar.
Bu nasyonal sosyalizmin mücadelesidir. Bu kömünizme alınan bir tavırdır!
Zafer ve lider için...
EMRE ÇELEN...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

HİTLER TÜRKLERİ SEVERDİ

Yorum Gönder